יום שישי, 14 באוקטובר 2011

רעיון למתנה - עוגיות שקדים

שיא הפשטות.
טעים.
נחטף.
מתנה מפנקת.

בקיצור - אני ממליצה בחום.


אריזה
קונים קופסה  (מפח או זכוכית), אפשר גם להכין קופסאות בקלי קלות מקופסאות מטרנה ישנות שנרחצו היטב, נצבעו (בשתי שכבות לפחות) וקושטו לפי טעמכם במדבקות, סרט דקורטיבי וכל רעיון שעולה בראשכם.
אני ממליצה על קופסת מטרנה כי הקצוות הפנימיים אינם חדים (גם של "אופטימיל" אינן חדות).
כשהשתמשתי בקופסאות מטרנה למרות שניקיתי אותן היטב, הנחתי את העוגיות בשקית, הרגיש לי נקי יותר...


מה בקופסה?

אני אוהבת להכין את עוגיות השקדים הקלילות האלה, שמתאימות גם לפסח וגם סתם כשמתחשק.

3 אריזות שקדים מולבנים פרוסים (100 גרם לשקית 8-10 ש"ח )
2 חלבונים
חצי כוס סוכר לבן

בקערה טורפים (מערבבים במהירות) סוכר וחלבונים עד ליצירת תערובת מעט אוורירית ואחידה
מוסיפים את השקדים ומערבבים בזהירות עד שהם מכוסים בתערובת.

מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומסדרים תלוליות מתערובת השקדים בעזרת כף, ניתן לשטח מעט.
זמן האפיה למגש נע בין 7-10 דקות תלוי בתנור. שימו לב שהעוגיות טעימות במיוחד כשהן לא "רטובות" אך לא יבשות מידי ושרופות. לימדו את זמן האפיה של התנור שלכם.

כמות העוגיות נעה בין 15-20 (עוגיות גדולות) לבין 30-40 (עוגיות קטנות)




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה