יום שישי, 14 באוקטובר 2011

ארבעת המינים

הפרי הכי מאפיין בעיני לתקופה זו של השנה הוא תפוח עץ, מבחינתי הוא יכול להצטרף בשמחה כמין החמישי בנבחרת ארבעת המינים.
מכיוון שעוגות דבש קצת נמאסו (לפחות עלי...) הכנתי עוגות תפוחים ועוגות גזר שיצאו טעימות, דבשיות (כאילו מלאות דבש...) והיוו תחליף שהתעלה על המקור.
רק שיהיה ברור, אני אוהבת עוגות דבש. באמת.

עוגת גזר בריאותית של קרין גורן - עשירה, מעט רטובה (לאוהבי הז'אנר) ומוצלחת.
אני הכנתי  את העוגה כמתנה לשני שוחרי בריאות/ פירות/ירקות/ קמח מלא ושאר "ממתקי הטבע" וחשוב להדגיש שיש בה מרכיבים שלא בהכרח נמצאים בכל בית - פלפל אנגלי טחון, סוכר חום כהה , קמח מלא כך שאם תרצו להכינה, כדאי להיערך מראש עם המצרכים...

את המתכון המלא תוכלו למצוא באתר של קרין גורן.





עוגת תפוחים מקמח מלא - אל תצחקו אבל המתכון נמצא על אריזת הקמח המלא של "שופרסל":

3 תפוחי עץ ירוקים (גרנד סמית) חתוכים לקוביות
כף קינמון
1  וחצי כוסות סוכר חום כהה
כוס קמח מלא
3 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפיה
50 גרם אגוזי מלך קצוצים

לערבב תפוחים עם קינמון ו1/2 כוס סוכר חום.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים.

יוצקים חצי מבלילת העוגה בתבנית משומנת (אני אפיתי בחד"פ עגולה)
לאחר מכן שופכים את תערובת התפוחים ואז את יתר בלילת העוגה.
מפזרים את האגוזים קצוצים ולתנור (180 מעלות, כ45 דקות).

טעים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה